CONEIXEMENT I INNOVACIÓ PER A LES FUTURES GENERACIONS

Fer un canvi dels nostres hàbits de consum ja no és una opció, és una necessitat. I és la nostra responsabilitat com a indústria donar resposta i fer-ho possible.

A La Farga fa més de 215 anys que generem coneixement del coure i desenvolupem tecnologies per poder processar-lo i transformar-lo.

Treballem des de la innovació de forma global, és part del nostre ADN, i és per això que invertim per continuar creixent i evolucionar, assumint els riscos associats a l’aposta per la investigació i l’experimentació (learning by doing). Creiem fermament en poder generar valor de forma continuada gràcies a la millora de l’eficiència dels nostres processos industrials i de gestió, a més de la col·laboració amb centres tecnològics, universitats i clients.

LLEGIR MÉS

LLEGIR MENYS

CONEIXEMENT I INNOVACIÓ PER A LES FUTURES GENERACIONS

Fer un canvi dels nostres hàbits de consum ja no és una opció, és una necessitat. I és la nostra responsabilitat com a indústria donar resposta i fer-ho possible.

A La Farga fa més de 215 anys que generem coneixement del coure i desenvolupem tecnologies per poder processar-lo i transformar-lo.

Treballem des de la innovació de forma global, és part del nostre ADN, i és per això que invertim per continuar creixent i evolucionar, assumint els riscos associats a l’aposta per la investigació i l’experimentació (learning by doing). Creiem fermament en poder generar valor de forma continuada gràcies a la millora de l’eficiència dels nostres processos industrials i de gestió, a més de la col·laboració amb centres tecnològics, universitats i clients.

LLEGIR MÉS

LLEGIR MENYS

Som una empresa transformadora. Transformem la realitat.

INNOVACIÓ I TECNOLOGIA
INDUSTRIAL PRÒPIA.
INVERTIM PER CONTINUAR AVANÇANT.

La inversió en innovació ens permet continuar creixent i ens posiciona com
a líders del sector del coure.

+ 9 PATENTS
REGISTRADES

PROCÉS DE RECICLATGE DE COURE ÚNIC
DES DE 1986.

Materials i Processos

COSMELT PROCESS® Primera colada contínua de coure reciclat. Fem realitat el coure circular i l’eficiència productiva.

El desenvolupament EVOTUB va permetre augmentar la producció de tub de 0,5 t a 4 t.

Nova línia de producció de colada continua que millora l’eficiència productiva.

Innovació en productes

GENIUS. Alambró de coure 100 % reciclat i amb la menor petjada de carboni del mercat.

EVELEC. Resistència superior al desgast per a aplicacions ferroviàries.

Conductors elèctrics d’alt rendiment.

Tecnologia pròpia

CX3 i DX3. Sistema predictiu d’incidències industrials.

Acollida al programa MOVES III per executar programes d’incentius lligats a la mobilitat elèctrica en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Europeu, amb el suport de la Unió Europea.

Camí cap a l’economia circular.

Tecnologies avançades de La Farga:

invertir per créixer i evolucionar

Hi ha dues qüestions que mouen La Farga, una és el grup humà, i l’altra, és el projecte tecnològic basat en la circularitat, la sostenibilitat i la innovació. Aquest binomi posiciona la companyia com una empresa de futur amb una gran projecció.

Treballem amb una visió a llarg termini, assegurant la viabilitat del nostre projecte. Materialitzem el coneixement i la innovació en forma de tecnologies i solucions que siguin de qualitat per maximitzar l’eficiència i l’impacte.

Ens esforcem diàriament perquè els nostres processos, pràctiques i iniciatives siguin coherents amb la nostra voluntat de promoure una economia circular. Produïm assegurant la circularitat mitjançant l’aplicació d’una tecnologia desenvolupada per nosaltres mateixos que fa que el nostre procés de fabricació sigui únic.

Som capaços d’oferir el millor producte en termes de qualitat amb un dels menors impactes ambientals del mercat i això és possible gràcies al fet que incorporem els principis de l’economia circular com un element estratègic a totes les nostres operacions, minimitzant l’ús de materials verges, allargant la vida útil de les nostres solucions i maximitzant la reutilització del coure que ha arribat al final de la vida útil.

Exportem les nostres tecnologies arreu del món amb més de 34 projectes a diferents països. Les nostres patents i processos únics també s’han implementat a través de la nostra joint venture SDI LA FARGA, a Indiana (USA).

LLEGIR MÉS

LLEGIR MENYS

EL TEU PARTNER PEL DESENVOLUPAMENT DE SOLUCIONS DE COURE SOSTENIBLES

El nostre esperit innovador i els 215 anys de coneixement ens posicionen com a referent mundial en tecnologia i processament de coure, procedent de càtode i també directament de reciclatge. Això ens converteix en el millor partner per desenvolupar tota mena de solucions, de coure i els seus aliatges, eficients, sostenibles i de màxima qualitat.

La confiança i la proximitat són els pilars clau de la relació amb els nostres clients, per la qual cosa busquem sempre relacions comercials a llarg termini i, junts, fomentem el major impacte positiu al medi ambient i a la societat.

Tenim un ampli portfoli de productes semielaborats de coure i els seus aliatges per a diversos sectors com el sector energètic, automoció, telecomunicacions, ferroviari, construcció i instal·lacions, embalatges metàl·lics i altres.

Escoltem els nostres clients i entenem les seves necessitats amb l’únic objectiu de donar respostes personalitzades per a cada sector i aplicació final.

LLEGIR MÉS

LLEGIR MENYS

ISO 9001

Les nostres solucions més sostenibles són els productes de la marca GENIUS, coure 100 % reciclat i amb la menor petjada de carboni del mercat.

Ens enorgulleix ser la primera empresa del sector del coure que ha estat certificada amb un Environmental Product Declaration (EDP) per la fabricació de GENIUS, que el valora com l’alambró més sostenible del mercat perquè és el que té el menor impacte ambiental.

+92%

reducció de les
emissions de CO2

99%

menor consum
d’aigua

89%

menor esgotament
dels recursos fòssils

99%

reducció de les
emissions de SO2

EPD compleix les normes ISO 14025 i EN 15804

* Dades corresponents a l’EPD de l’alambró vs. la mitjana de les dades oficials publicades per ICA.

El coure ha estat, és i continuarà sent un metall clau pel desenvolupament sostenible de la societat. Un agent estratègic per promoure la descarbonització i l’economia circular per avançar cap al compliment dels objectius climàtics.

Electrificació

Fabricació i subministrament de cables elèctrics per a les xarxes de transmissió i distribució d’energia d’alta, mitjana i baixa tensió.

Energies renovables

Fabricació i subministrament de cables elèctrics per a l’energia eòlica, solar, hidroelèctrica o hidràulica, entre d’altres.

Automoció i E-mobility

Subministrament de cablatge per a l’electrònica, per a l’electrificació dels vehicles i els motors, així com per a serveis associats com les estacions de càrrega.

Digitalització

Fabricació i subministrament de cables per a la transmissió de dades.

Envasos metàl·lics

Fil de coure per a la soldadura en el sector dels envasos metàl·lics.

Construcció i instal·lacions

Subministrament de cables i canonades per a instal·lacions domèstiques o industrials.

Infraestructura ferroviària

Subministrament de cables per a l’electrificació del sector ferroviari.

Magnet wire

Conductors elèctrics aïllats, normalment de coure o alumini, utilitzats en motors, transformadors i altres equips electromagnètics.

DESCOBREIX LES NOSTRES SOLUCIONS

SOLUCIONS DE CONNECTIVITAT SOSTENIBLES I EFICIENTS

Conductors de coure i els seus aliatges d’alta conductivitat i resistència per a múltiples aplicacions.

Disposem d’una àmplia gamma d’alambrons i trefilats que donen resposta a les necessitats dels nostres clients, assegurant les màximes prestacions i qualitat.

La nostra gamma LA FARGA ofereix unes propietats elèctriques excepcionals. La gamma GENIUS està fabricada amb coure 100% reciclat i, tal com indica la seva EPD, és l’alambró de coure amb el menor impacte ambiental i afavoreix la descarbonització de tota la cadena de valor.

Els fils trefilats són un semielaborat del coure que es fa servir en el procés industrial dels fabricants de cables elèctrics.

Els mercats principals per als nostres alambrons i trefilats són:

LLEGIR MÉS

Electrificació · Energies renovables · Automoció i E-mobility · Digitalització i telecomunicacions · Magnet wire · Construcció i infraestructures

INNOVACIÓ I CIRCULARITAT PER AL SECTOR D’ENVASOS METÀL·LICS

La Farga ha desenvolupat el fil de coure polimicroaliat, dissenyat específicamente per soldar envasos metàl·lics de múltiples sectors. Els més destacats són:

LLEGIR MÉS

Alimentació · Aerosols · Producte industrial (pintures, vernissos, olis…) · Veterinària

LES SOLUCIONS DE TUB DE COURE SOSTENIBLES PER A LES FUTURES GENERACIONS

La Farga produeix i distribueix una àmplia gamma de tubs de coure certificats i dissenyats per oferir una qualitat i eficiència màximes.

El tub de coure és el material per excel·lència, perquè assegura la conductivitat tèrmica màxima i redueix exponencialment les emissions de gasos d’efecte hivernacle, contribuint així a la descarbonització dels edificis.

A més, és un element clau per promoure l’economia circular de la nostra societat, gràcies a la seva capacitat de reciclatge infinita i sense perdre les propietats naturals inicials. Un gran diferencial respecte a altres materials.

Té uns usos molt amplis, per la qual cosa es troba en diferents aplicacions com ara la conducció d’aigua sanitària, gas, calefacció, energia solar tèrmica, aire condicionat, climatització, refrigeració, gasos medicinals i usos industrials.

LLEGIR MÉS

Conducció d’aigua sanitària · Gas · Calefacció · Energia solar tèrmica · Aire condicionat · Climatització · Refrigeració · Gasos medicinals · Usos industrials

INNOVACIÓ I EFICIÈNCIA PER CONTRIBUIR AMB EL TRANSPORT MÉS SOSTENIBLE

Fabriquem i subministrem tota la gamma de productes de coure i els seus aliatges per a l’electrificació del sector ferroviari.

La nostra gamma de productes de coure de gran puresa i els aliatges d’estany, plata i magnesi són les millors solucions per a les línies convencionals, metro, tramvia i d’alta velocitat.

Som pioners al sector ferroviari en oferir solucions de coure 100 % reciclades i amb el menor impacte ambiental contribuint així a la descarbonització de la societat.

Som presents a més de 44 països i el nostre objectiu és continuar promovent el model circular al sector ferroviari internacional, oferint la possibilitat de circularitat del material coure al final de la seva vida útil.

La nostra participació en comitès i organitzacions internacionals ens permet treballar conjuntament amb els principals actors referents de tota la cadena de subministrament. Junts treballem per assolir els objectius de sostenibilitat que permeten el desenvolupament de solucions de mobilitat amb el menor impacte ambiental.

LLEGIR MÉS

Electrificació Ferroviària