PROJECTE Solquench

IDI-20150828 “Desenvolupament de models de simulació per millorar el procés de colada contínua de La Farga Rod ”

 

L’objectiu principal del projecte es centra en la implantació de millores tecnològiques en el procés productiu de La Farga Rod, concretament a la unitat de solidificació i refrigeració, que permetran una optimització del procés productiu, i, més concretament, en el refredament del sistema (alambró) que es portarà a terme d’una manera més eficient, controlada i independent de la temperatura exterior.

La Farga preveu estudiar i desenvolupar un sistema de refredament de l’alambró basant-se en un rigorós estudi fluid dinàmic i tèrmic del procés actual fins a disposar d’un modelat virtual del procés de refredament actual que permeti simular diversos dissenys fins a desenvolupar una nova etapa de refredament més eficient.

El desenvolupament d’aquest projecte permetrà incrementar la productivitat del procés de La Farga i, minimitzar el consum energètic, generant un coneixement que complimentarà el know-how actual.

tecnologiarecocidologo

El projecte ha estat cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Operatiu Pluriregional de Creixement Intel·ligent 2014-2020 i pel Centre pel Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), recolzat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat.  (CDTI IDI-20150828).

Avís Legal |  +34 938 504 100 | Colonia Lacambra, s/n  08508 Les Masies de Voltregà (Barcelona) Espanya | © 2022 La Farga.