Centres de recerca

Les infinites possibilitats que ens ofereix el coure i la voluntat incondicional del holding metal·lúrgic d'estar sempre a la avantguarda en el sector del metall vermellós, han fet que des de sempre hem apostat clarament per la investigació i el desenvolupament, destinant any rere any un 5% sobre el benefici net.

L'explotació i desenvolupament de tecnologies innovadores, alternatives i emergents, avaluades tenint en compte el seu impacte en la societat i en el medi ambient, és un factor inherent a la nostra filosofia. A més, la innovació s'orienta cap a avenços organitzatius que estimulen el talent creatiu dels nostres grups d'interès: plantilla, clients, proveïdors, universitats i centres tecnològics.
 
A través dels diferents parcs de recerca que disposem dins i fora de les nostres instal·lacions, busquem la millora dels productes i els processos de la companyia, així com investigar en noves aplicacions i usos del coure. Per això col·laborem de manera molt estreta amb universitats i centres tecnològics de tot el món per aprofitar el coneixement i posar-lo en valor en noves iniciatives pioneres.

No images found.

Els nostres centres de recerca


 • Un Centre de gestió de la recerca on busquem iniciatives per desenvolupar i fem créixer oportunitats per als diferents equips d'investigació. A més, posem en valor tots aquells resultats que aquests equips obtenen a través de patents, nous productes, aplicacions i/o mercats d'actuació.
 • Aquest centre està dotat de:

  • Un centre de recerca que reprodueix a petita escala el procés productiu de la companyia de manera que es poden realitzar proves que han d'ajudar-nos a millorar i optimitzar els processos i productes actuals sense necessitat de perjudicar la producció de la planta industrial.
  • Un laboratori específic i amb maquinària d'última generació en cadascuna de les plantes productives de la companyia per realitzar les proves de qualitat necessàries per assegurar l'excel·lència en tots els productes fabricats.
 • La Farga posa a disposició del teixit empresarial la SALAMICROSCOPIA. Una sala, situada a les mateixes instal·lacions del holding metal·lúrgic, dotada de màquines d'última generació capaços d'analitzar materials a una precisió i qualitat única en el sector.
   
  Les dues principals màquines que disposa aquesta nova sala són:

  SEM

  SEM (Microscopi electrònic d'escaneig) el qual és capaç de magnificar els objectes fins a 30.000 vegades fins a 15 kV, permet analitzar la composició dels elements (EDS) i l'acabat superficial (rugositat, desgast, etc). Permet analitzar tant mostres conductores com no conductores i alhora permet analitzar provetes de fins 50mm d'alçada i 70mm de diàmetre.

  DSC

  DSC (Calorímetre diferencial de rastreig) que permet estudiar les reaccions químiques que es donen als materials quan se'ls sotmet a altes temperatures. Mesura l'energia involucrada en la reacció de manera que s'obté informació de canvis de fase, etc. La DSC permet un rang de treball de fins a 700 º C i una velocitat de mostreig de 50Hz.

  Núria Ferrer, directora de R+D+I de la Farga comenta:

  Núria Ferrer
  Veure les coses magnificades 30.000 vegades ens obre un nou horitzó de treball. Per posar un exemple, veure el SEM un fil de coure de 0.15mm (150 micres) de diàmetre dóna molta més informació que la que percebem amb el tacte, l'ull humà o fins i tot amb el microscopi òptic. Veure el seu acabat superficial permet conèixer quin és el mecanisme de desgast que es produeix entre el fil i la filera que li dóna la forma i treballar per minimitzar aquest desgast. Això ens ha permès obrir noves vies de treball per a la millora de la qualitat dels productes de coure que oferim.

  Per poder utilitzar aquests serveis, contacta amb el departament d'I+D+I de La Farga omplint aquest formulari

  Petició de reserva

  Nom i cognoms*
  Escriu el teu nom i cognom

  E-mail*
  Invalid email address.

  Company
  Invalid Input

  Telèfon de contacte
  Escriu un telèfon de contacte (només números)

  Observacions*
  Aquest camp és necessari

  *
  No podem tramitar la petició si no acceptes les condicions de privacitatAvís Legal |  +34 938 504 100 | Colonia Lacambra, s/n  08508 Les Masies de Voltregà (Barcelona) Espanya | © 2022 La Farga.