La Farga col·labora en la formació de nous instal·ladors a les SpainSkills

el .

Del 27 al 29 de març del 2019 s’ha celebrat a la Fira de Madrid (IFEMA) una nova edició de las Olimpíades Nacionals de Formació Professional, Spainskills, competicions de destreses promogudes pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. La Farga ha col·laborat amb la cessió de tots els tubs de coure necessaris per a les proves de les modalitats Fontaneria-Calefacció i Refrigeració-Aire Condicionat, organitzades per CONAIF.

A la primera, els alumnes havien de realitzar una instal·lació completa de calefacció amb caldera i radiador inclosos, a més d’una instal·lació de cambra de bany amb pica, lavabo i vàter. Comptaven amb gairebé 400 m de Sanitub de La Farga en diferents variacions de diàmetre i tipologia. Es tracta d’un tub de coure certificat per AENOR que pot ser rígid o recuit i s’utilitza per a aplicacions de conducció d’aigua, gas, calefacció i energia solar tèrmica. El seu ús a la instal·lació sanitària ofereix la màxima seguretat i durabilitat, amb una garantia de 50 anys.

A la segona modalitat, la categoria Refrigeració-Aire Condicionat, els participants van realitzar una instal·lació i van superar diferents proves pràctiques. La Farga els hi va facilitar 45 rotllos de Climatub, el tub de coure també certificat per AENOR que pot ser rígid o recuit i s’utilitza a aplicacions d’aire condicionat, refrigeració i climatització.  Els professionals l’escullen per la seva durabilitat i salubritat. 

Aquest any han participat 27 alumnes dels diferents cicles de Formació Professional relacionats amb les instal·lacions tèrmiques, frigorífiques, de climatització, fluids i de producció de calor.

La col·laboració de La Farga amb Spainskills és una molt bona oportunitat per donar recolzament a la formació professional i, en concret, a la feina que fan els instal·ladors. Forma part del compromís de la companyia amb la promoció de l’educació, que recolza a través de la labor didàctica del Museu del Coure, de la creació de beques de formació i de l’organització de premis relacionats amb l’aprenentatge.

Més informació sobre La Farga

La Farga és un grup holding familiar amb més de 210 anys d'història que fabrica i comercialitza productes de coure i els seus aliatges per als mercats elèctrics, d'envasos metàl·lics, ferroviari, conductors, tubs, massissos i conductors especials. El 2017 va assolir un volum de negoci de 1.019 milions d'euros, que suposa un 32% d'augment respecte el 2016. L'empresa té presència internacional, amb una planta productiva als Estats Units i dos centres de distribució de tubs de coure al Regne Unit i a França. Gràcies al capital humà de 342 persones i a la filosofia d'innovar constantment i invertir per millorar, La Farga s'ha convertit en líder mundial en solucions de coure i en tecnologia de reciclatge de coure.

Més informació sobre Spainskills

Cada dos anys el ministeri organitza les Spainskills  per estimular els estudiants de Formació Professional i crear una plataforma d’intercanvi i fòrum de debat sobre l’evolució dels estàndards professionals, la qualitat i la innovació als diferents sectors productius. Els guanyadors de les Spainskills representen Espanya a les competicions europees (Euroskills) i mundials (Worldskills).

Més informació sobre CONAIF                

CONAIF, Confederació Nacional d’Associacions d’ Empreses de Fontaneria, Gas, Calefacció, Climatizació, Protecció contra Incendis, Electricitat i Afins, és una organització empresarial que representa les empreses instal·ladores i durant les Spainskills s’encarrega d’organitzar la competició en les modalitats Fontaneria-Calefacció i Refrigeració-Aire Condicionat. Per fer-ho compta amb  la col·laboració de diverses companyies comercials del sector que aporten el material i els recursos perquè pugui desenvolupar-se el campionat.

Avís Legal |  +34 938 504 100 | Colonia Lacambra, s/n  08508 Les Masies de Voltregà (Barcelona) Espanya | © 2022 La Farga.