Notes de Premsa

Arnau Mas guanya el premi Vicenç Fisas i Comella de la Fundació La Farga

el .

La Fundació La Farga ha fet entrega avui del premi Vicenç Fisas i Comella valorat en 2.000€ a Arnau Mas, de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). L’estudiant d’enginyeria mecatrònica de la Facultat de Ciències i Tecnologia ha estat guardonat en la 6a edició dels premis pel seu treball de final de grau “Disseny i construcció d’un segway”.

La Farga col·labora en la formació de nous instal·ladors a les SpainSkills

el .

Del 27 al 29 de març del 2019 s’ha celebrat a la Fira de Madrid (IFEMA) una nova edició de las Olimpíades Nacionals de Formació Professional, Spainskills, competicions de destreses promogudes pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. La Farga ha col·laborat amb la cessió de tots els tubs de coure necessaris per a les proves de les modalitats Fontaneria-Calefacció i Refrigeració-Aire Condicionat, organitzades per CONAIF.

Jordi Colom guanya el premi Vicenç Fisas i Comella de la Fundació La Farga

el .

L’estudiant de Bruguera (el Ripollès) Jordi Colom, ha rebut avui el premi Vicenç Fisas i Comella que promou des de fa cinc anys la Fundació La Farga. Jordi Colom, que ha cursat els estudis d’Enginyeria en Organització Industrial a la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic-UCC, ha rebut el premi valorat en 2000€ pel treball de final de grau titulat “Millora d’un procés d’unió de peces de polipropilè expandit”.

La Farga reestructura les societats mercantils del Grup sota la marca La Farga Yourcoppersolutions SA

el .

Aquest mes d'octubre entra en vigor la nova organització empresarial de La Farga, que unifica totes les societats mercantils del Grup metal·lúrgic en una única, LA FARGA YOURCOPPERSOLUTIONS SA. La Societat fusiona les companyies industrials de l'Empresa familiar amb l'objectiu principal de consolidar el posicionament estratègic i simplificar l'estructura operativa.

La Fundació La Farga fa entrega del Premi La Forja de l’Aram en la seva sisena edició

el .

Aquest dimarts dia 19 de juny, ha tingut lloc a l’Escola d’Arts i Superior de Disseny de Vic l’entrega dels premis La Forja de l’Aram que concedeix La Fundació La Farga.  Ester Gonzàlez ha estat la guanyadora del primer premi amb l’escultura que porta com a títol Kintsugi, Tu, jo i tota la resta. El segon premi ha estat concedit a l’estudiant Ye Lei per l’escultura: Harmonia, Les venes, el cor...la vida. Ambdues artistes s’han inspirat en un tema en comú: la catenària del tren com a element de connexió. Oriol Guixà, president del partonat de La Fundació La Farga ha estat l’encarregat d’entregar els premis.

10 Anys de Museu, 10 Anys ensenyant Coure

el .

Les Masies de Voltregà, 19 de maig de 2018 -  En motiu de la celebració dels 10 anys de l’obertura del Museu del Coure al 2008 i aprofitant el Dia Internacional dels Museus; el passat dissabte 19 de maig el Museu del Coure va oferir visites guiades a més de 35 persones a les instal·lacions del Museu del Coure.

La visita que per aquell dia era gratuïta mostrava les diferents particularitats del coure a través de les diferents àrees que té el Museu, entre les quals se’n destaca el teatrí i la passarel·la que permet veure el procés de fosa del metall en viu.

Al llarg d’aquests 10 anys, el Museu del coure ha rebut una mitja d’11 visites al dia, amb un total de més de 40.000 visites. Aquest 2017 se n’han rebut 2.283, de les quals un 63% provenen del sector escolar amb un total de 36 escoles i gairebé 1.500 alumnes.

La Farga serà present a la 41a Mostra Convegno Expocomfort (Milà, 13-16 de març) amb el seu variat catàleg de tubs de coure de la divisió La Farga Tub. Els assistents a la fira podran conèixer el catàleg de La Farga Tub al Hall 18 Stand L48.

Aquest divendres, 9 de febrer, ha tingut lloc, al Museu del Coure l’acte de lliurament de la quarta edició del Premi Vicenç Fisas i Comella que concedeix La Fundació La Farga. Ariadna Castañeda, estudiant de biotecnologia de la facultat de Ciències i Tecnologia de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, ha estat la guanyadora d’enguany. El treball guardonat es titula "Edició genòmica en precursors neurals per a la generació de models cel·lulars de la síndrome de Rett". Tal com molt bé explica en el seu treball, la Síndrome de Rett consisteix en un trastorn neurològic progressiu postnatal que es manifesta en les nenes durant els inicis de la infància.

El passat 31 de Maig La Farga va firmar un acord amb Danieli, empresa italiana líder en la fabricació d’equipaments i plantes per a la indústria dels metalls fèrrics, per reforçar una de les línies estratègiques de la companyia, la venda de tecnologia. Aquesta aliança ha esdevingut possible gràcies a l’experiència de més de 200 anys de la Farga en el sector del coure i el seu posicionament mundial. La Farga fins avui ha transferit la seva tecnologia i el seu coneixement a més de 30 plantes d’arreu del món.

El dimarts 30 de maig de 2017, el Museu del Coure de La Farga ha acollit la presentació dels resultats del projecte “Ocupació a la indústria local” a la comarca d’Osona a càrrec de Creacció i la Diputació de Barcelona. L’acte ha tingut lloc a les instal·lacions del Museu del Coure i ha comptat amb la presència de diferents personalitats de la comarca i de la diputació.

Aquest divendres 24 de març, Inka Guixà Fisas ha estat nomenada nova Directora General de La Farga. A partir d’ara, Inka Guixà esdevé la màxima directiva de l’organització mentre que Oriol Guixà continua en el seu càrrec com a President i Conseller Delegat al capdavant dels interessos de la propietat i dels diferents grups d’interès.

La Farga ha estat assignada per subministrar els conductors de la catenària d’una de les obres d’electrificació ferroviària més grans d’Israel. El projecte, liderat per la filial industrial SEMI del Grupo ACS, consisteix en 1.080 km d’electrificació ferroviària i 14 subestacions que va des de Tel Avis fins a Jerusalem. La Farga subministrarà els conductors de coure, principalment d’aliatges, que seran instal·lats a la catenària i l’entrega del material s’efectuarà durant els propers 5 anys.

La Farga Tub és empresa col·laboradora oficial dels SpainSkills 2017, les Olimpíades de Formació Professional (FP), organitzades pel Ministeri d'Educació i que se celebraran de l'1 al 3 de març al Recinte Ferial de Madrid (IFEMA). Es tracta d'una competició que reuneix joves professionals vinculats a l'FP reglada, guanyadors de les respectives autonomies, i que decidirà els representants de l'Estat a nivell europeu, als EuroSkills, i mundial, als WorldSkills.

A partir de l’1 de gener de 2017, Jordi Magnet ha deixat les seves funcions com a Director General de La Farga Tub i a l’abril de 2017 tancarà la seva etapa a La Farga; després de 35 anys a la companyia.

Daniel Torres ha estat el guanyador de la tercera edició del premi Vicente Fisas Comella, que concedeix la Fundació La Farga. L’acte de lliurament del premi ha tingut lloc avui, a la seu de la Universitat de Vic, i ha comptat amb la presència d’Oriol Guixà, president de La Fundació La Farga i Àngels Crusellas, secretària general de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya; a més de familiars i amics del guardonat.

Aquest dimarts 15 de novembre es farà entrega de la tercera edició del PREMI VICENTE FISAS COMELLA al millor treball de grau de qualsevol àmbit acadèmic de la Universitat de Vic.  La idea del premi ha estat enfocar treballs basats en tres idees claus que caracteritzen l’empresa bicentenària: coneixement aplicat al desenvolupament social, creativitat com a base per a la innovació i el progrés i consciència per la cura i la sostenibilitat de l’entorn.

Aquest dimecres 5 d’octubre s’ha fet la vuitena entrega dels premis Juli Garcés de La Farga. Uns premis que volen premiar els suggeriments presentats pels treballadors al llarg d’un any i que tenen el màxim impacte i el mínim cost. 

La Farga ha firmat aquesta setmana amb ALSTOM un dels projectes d’electrificació ferroviària més importants a la Índia. El projecte, que forma part del EASTERN DEDICATED FREIGHT CORRIDOR, consisteix en 343 km d’electrificació ferroviària en doble via que van des de Bhaupur fins a Khurja. La Farga subministrarà els conductors de coure, principalment d’aliatges, que seran instal·lats a la catenària.   

La setmana passada es va fer entrega dels premis als guanyadors de la cinquena edició dels premis “La Farga de l’Aram” convocats per la Fundació La Farga i l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic. Aquest 2016 es va proposar com a tema de les peces escultòriques de coure i aliatges del coure que girés al voltant de les “Propietats antimicrobianes del coure”. Un concurs que pretén afavorir la creativitat i l’experimentació amb nous materials i tècniques entre els alumnes de l’escola i millorar així el seu nivell d’aprenentatge.

Aquest divendres 6 de maig a les 19,30h es va inaugurar l'exposició El Fil Conductor. Empresa-Escola / Escola-Empresa,  al Col.legi d'Arquitectes delegació d'Osona. La mostra vol donar a conèixer la relació que s'estableix entre l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic i l'empresa La Farga. Aquesta exposició s'emmarca dins dels actes de ViCCC 2016 i es presenten les peces guanyadores de les cinc edicions dels Premis de la Farga de l'Aram que organitza La Fundació La Farga.

Del 15 al 17 d’abril es porta a terme la campanya Gastromuseus, un cap de setmana per gaudir dels museus, la gastronomia i l’allotjament que ofereix Osona a un cost excepcional, entre ells el Museu del Coure de Les Masies de Voltregà.

Aquest dimecres dia 10 de febrer, a 2/4 de 10 del matí, es presentaran en roda de premsa els Premis Innovacat 2016, que enguany arriben a la seva 6a edició. La roda de premsa es farà a les oficines de Seidor, empresa que es va incorporar als Premis Innovacat en l’anterior edició.

El proper dimecres dia 10 de febrer, a 2/4 de 10 del matí, es presentaran en roda de premsa els Premis Innovacat 2016, que enguany arriben a la seva 6a edició. La roda de premsa es farà a les oficines de Seidor, empresa que es va incorporar als Premis Innovacat en l’anterior edició.  

206 projectes presentats al llarg de les 5 edicions anteriors els consoliden com un dels Premis Empresarials de referència a nivell català.  
 
Els Premis Innovacat 2016 els convoca l’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu i les empreses Bon Preu, Casa Tarradellas, Girbau, La Farga Group, Seidor i Technotraf.

El Premi de la Fundació La Farga a La Inspiració és un dels 14 premis del torneig. A més La Fundació La Farga també ha col·laborat amb l'equip de robòtica de la UVIC-UCC que es diuen els "Garrins Metàl·lics".

Aquest divendres La Fundació La Farga ha fet entrega de les beques per a estudis superiors i casals de Nadal a treballadors, fills de treballadors de La Farga i població de Les Masies de Voltregà. Aquest és el desè any consecutiu que La Fundació La Farga atorga aquestes beques i que al llarg d’aquesta dècada n’ha atorgat més de 500. Per aquesta convocatòria s’han concedit 47 beques per un import total de 59.594,39 euros. 

Aquest divendres La Fundació La Farga ha fet entrega de les beques per a estudis superiors i casals de Nadal a treballadors, fills de treballadors de La Farga i població de Les Masies de Voltregà. Aquest és el desè any consecutiu que La Fundació La Farga atorga aquestes beques i que al llarg d’aquesta dècada n’ha atorgat més de 500. Per aquesta convocatòria s’han concedit 47 beques per un import total de 59.594,39 euros.

Vicenç Fisas Comella deixa el càrrec de President de La Farga després de 35 anys al capdavant i d’haver refundat la companyia al 1980. Divendres passat, 30 d’octubre, va presidir l’últim Consell d’Administració i va acomiadar-se de tots els seus membres amb unes emotives paraules. Acte seguit es va fer un acte al Museu del Coure amb tots els socis i una representació dels treballadors directius per a commemorar els 35 anys que ha dedicat el Sr. Fisas a escriure la història de La Farga.

Aquest divendres 9 de gener de 2015 La Fundació La Farga ha fet entrega de les beques per a estudis de grau superior, estudis d’idiomes i escoles de Nadal a treballadors, fills de treballadors de La Farga i població de Les Masies de Voltregà. En total s’han concedit 37.656€ repartits amb un total de 33 beques; gairebé duplicant l’import que es va concedir l’any anterior en aquesta mateixa convocatòria. Un compromís que manté la Fundació La Farga des de fa més de 7 anys tot i les dificultats econòmiques que viu el país. Es tracta d’una aposta ferma a la formació de qualitat per a la gent de l’entorn de La Farga. 

Aquest dilluns s’ha fet entrega del PREMI VICENÇ FISAS I COMELLA (primera edició) al millor treball de grau de qualsevol àmbit acadèmic de la Universitat de Vic.  La idea del premi ha estat premiar aquell treball que amb un vessant acadèmica acurada, estiguessin basats en tres idees claus que caracteritzen l’empresa bicentenària: coneixement aplicat al desenvolupament social, creativitat com a base per a la innovació i el progrés i consciència per la cura i la sostenibilitat de l’entorn. 

Aquest dimecres s’ha fet entrega dels PREMIS LA FARGA DE L’ARAM.  Aquesta quarta edició tenia com a motiu la INNOVACIÓ de La Farga i els alumnes de l’escola EART-VIC havien de crear una escultura de petites dimensions que utilitzés com a material essencial el coure.

Per vuitè any consecutiu, La Farga consolida el seu compromís presentant l’Informe de Sostenibilitat d’aquest 2013, el qual ha estat auditat pel Global Reporting Initiative i valorat amb una puntuació (A) per la transparència i amplitud de la informació. Conjuntament amb l’informe es presenten els comptes anuals.

Tres dels projectes de major rellevància ferroviària d'alta velocitat que seran executats en el transcurs del 2014-15 han estat adjudicats al Grup La Farga. Es tracta dels projectes Haramain High Speed ​​Meca-Medina (Aràbia Saudita), la Ligne Grand Vitese Tours-Bourdeos (França) i la línia que uneix les ciutats de l'Alsàcia Francesa de Metz a Estrasbourg. Tots aquests projectes es caracteritzen per l'alt contingut tecnològic dels productes subministrats i que sumen un total de 1.100 km.

Per quart any consecutiu s’ha fet entrega de les beques per a estudis superiors, idiomes a l’estranger i casals d’estiu a treballadors i fills de treballadors de La Farga. En total s’han concedit 56 beques de les quals 5 son per a estudis superiors, 4 per a estudis d’idiomes a l’estranger i les 47 restants son per a casals d’estiu. L’aportació econòmica s’ha incrementat aquest 2014 un 52% respecte l’any passat.

El nou forn refino RF-150tn, elaborat 100% a La Farga, permetrà un estalvi energètic del 18%

La Farga ha inaugurat aquest matí a les 12h el nou Forn Refino 150Tn. Un forn que ha substituït l’anterior que estava datat dels anys 80’ quan la companyia va introduir-se en el món del reciclatge del coure. Aquest nou forn maximitza el rendiment respecte l’anterior i aporta major eficiència energètica. Com a principals novetats tecnològiques se’n destaca l’innovador sistema de càrrega de la matèria prima.

El tren submergit que uneix Orient amb Occident, amb tecnologia ferroviària de La Farga

 La Farga proveirà els cables per a l’electrificació ferroviària del projecte Marmaray, una nova línia ferroviària que unirà Halkali i Gebze (Turquia) a través d’una línia ferroviària de 76 quilòmetres. Aquesta nova línia abraça una part terrestre i una que consistirà en túnels sota l’Estret d’Estambul. Una revolucionària obra ferroviària que ja està en marxa.

Les Masies de Voltregà, 27 de gener de 2014. Aquest dilluns La Fundació La Farga ha fet entrega de les beques per a estudis superiors i casals de Nadal a treballadors, fills de treballadors de La Farga i població de Les Masies de Voltregà.

Per setè any consecutiu, La Farga consolida el seu compromís presentant l'Informe de Sostenibilitat d'aquest 2012, el qual ha estat auditat pel Global Reporting Initiative i valorat amb la màxima puntuació (A+) per la transparència total i amplitud de la informació.

La Farga Tub, empresa espanyola fabricant de tubs de coure per a instal·lacions d'aigua, gas, calefacció i energia solar tèrmica, expandeix el seu àmbit d'actuació i desembarca amb la seva àmplia gamma a tot Europa.
CEGELEC SAS -MOBILITY del Grup Vinci (líder a França en instal·lacions ferroviàries) ha firmat amb LA FARGA l'adjudicació de l'obra d'alta velocitat del Sud de l'Europa Atlàntica (LGV SEA).
La Farga presenta al mercat ferroviàri la tecnologia Dx3 (Deep Defects Detector) per assegurar un control axhaustiu de la qualitat en el fil de contacte ranurat. Una tecnologia protegida (P201231691) pel holding metal·lúrgic i que té per objectiu la detecció de petits defectes presents en l'interior del fil de contacte. 
LA FARGA ha participat activament en el desenvolupament del transport urbà de la península ibèrica gràcies al fet d'integrar tot el procés productiu: fondre, colar, laminar i trefilar tota la gamma de productes necessaris per a l'electrificació ferroviària. 

De forma inèdita i única el sector, La Farga Tub presenta en aquesta Fira una doble seguretat pels seus tubs: seguretat amb 50 anys de garantia amb els tubs sanitaris i la marca ecopperclean per a tots els seus tubs.
Des de l’any 1996 de manera ininterrompuda La Farga Group ha col·laborat amb el Centre de Disseny i Optimització de Processos Material (DIOPMA) de la UB. Aquest treball conjunt ha permès desenvolupar nous aliatges de coure per a l’electrificació ferroviària i innovar el seu procés productiu. La transferència de tecnologia i del coneixement d’ambdues parts ha contribuït decisivament a posicionar la companyia metal·lúrgica com a capdavantera del sector.
Aquest divendres s’ha fet entrega per tercer any consecutiu dels PREMIS LA FARGA-EART de VIC.  Aquesta edició tenia com a motiu l’EXPANSIÓ de La Farga Group i els alumnes de l’escola havien de crear una escultura de petites dimensions que utilitzés com a material essencial el coure.
Amb una inversió de 105.000 €, La Farga Group obre aquest octubre la seva nova sala Microscopia. Una sala, situada a les mateixes instal·lacions del holding metal·lúrgic, dotada de màquines d'última generació capaços d'analitzar materials amb una precisió i qualitat única en el sector.
Si en las instalaciones sanitarias para agua, gas y calefacción colocas tubería de cobre tienes el doble de ventajas. Hablamos de los 50 años de garantía que te ofrece el tubo de cobre de La Farga Tub.
La Farga Lacambra (LFL), empresa de referencia de tecnología ferroviaria en el mercado español, está presente del 18 al 21 de septiembre en la Feria Innotrans de Berlín presentado sus nuevos productos de cobre y sus aleaciones de altas prestaciones tecnológicas. Entre ellos se destaca el EVELEC, un material que a base de microaleaciones mejora la resistencia al desgaste entre un 30 y un 50% frente a los productos habitualmente utilizados en líneas convencionales.
La Farga Group, grup d'empreses familiar productor de semielaborats de coure, arrenca la producció el proper 10 de juliol de la seva nova planta als Estats Units en què ha invertit 44 milions de dòlars. La nova fàbrica, anomenada SDI La Farga, està dotada de la tecnologia patentada pel holding català i fabrica fil de màquina de coure a partir de materials reciclats aturar cobrir les necessitats dels fabricants de cable del continent americà.
El passat divendres va tenir lloc, al Museu del Coure de la Fundació La Farga, l’entrega oficial de beques per estudis superiors, idiomes a l’estranger i casals d’estiu a treballadors i fills de treballadors de la La Farga Group. 
La Farga Lacambra, empresa de referència de tecnologia ferroviària al mercat espanyol, és present del 18 al 21 de setembre a la Fira Innotrans de Berlín presentat els seus nous productes de coure i els seus aliatges d'altes prestacions tecnològiques. Entre ells es destaca el EVELEC, un material que a base de microaleaciones millora la resistència al desgast entre un 30 i un 50% enfront del fil de contacte convencional.
La compañía metalúrgica ha realizado un año más su Informe de Sostenibilidad de este 2011, el cual ha sido auditado por el Global Reporting Initiative y valorado con la máxima puntuación (A+) por la transparencia total y amplitud de la información.
ecopperclean
El coure és un metall que ha estat utilitzat al llarg de la història gràcies al seu color, les seves propietats, les seves prestacions i el seu prestigi com a metall. Gràcies a això, el coure segueix estant molt present en la nostra vida diària: en els motors dels cotxes, els mòbils, les línies ferroviàries, les canonades de casa, els rellotges, les llaunes de conserva i una infinitat d'altres objectes que ens envolten cada dia.
ecopperclean
La Farga Tub, fabricant de tubs de coure a Espanya, presenta a la Fira Expocomfort de Milà els seus tubs de coure ecopperclean: tubs de coure 100% reciclables i amb propietats antibacterianes.
La Farga Tub, fabricant de tubs de coure a Espanya, ha obtingut la certificació per a la utilització de la marca Antimicrobial Copper Cu+ l'International Copper Association (ICA) i el Copper Development Association Inc Una certificació que garanteix que els tubs del holding metal · lúrgic tenen propietats antimicrobianes.
El holding metal·lúrgic La Farga Group, obre un nou centre de distribució de tuberia de coure de la mà d’un soci local. La nova companyia, anomenada La Farga Tub France, està situada a Lyon i   preveu subministrar tuberia de coure a tot el territori francès.
La Farga Rod, empresa pertanyent al holding metal·lúrgic La Farga Group, s'implanta un innovador sistema de manteniment predictiu que permet assolir alts nivells d'eficiència i productivitat en preveure parades no controlades amb el consegüent estalvi energètic i benefici mediambiental.
 
La Farga Lacambra anuncia que tota la gamma de productes ferroviaris que fabrica han estat qualificats per la SNCF
La Farga Lacambra (LFL), empresa de referència de tecnologia ferroviària, fabricarà gran tonatge de material ferroviari per als propers 4 anys per abastir les noves obres de la Societat Nacional de Ferrocarrils Francesos (SNCF). Per això proveirà de material ferroviari de tota la gamma existent: CuETP, CuSn, CuMg i CuAg.
La Fundació La Farga, amb col·laboració amb l’Escola d’Art de Vic, ha fet entrega, aquesta mateixa tarda de divendres 30 de setembre, dels premis als 3 guanyadors del Concurs de Joies amb coure.
La Farga Group crea una nova planta productiva a Estats Units, seguida de la ja iniciada a la Xina i es posiciona en el Parc de Recerca de la UAB per potenciar la seva política de recerca per desenvolupar noves aplicacions del metall vermellós: el coure.
Copperclean garanteix que el tub de coure de La Farga Tub té capacitat per eliminar el 99,9% de la bacterias1 en només dues hores, a més de inhibir el creixement de virus i fongs, reduint així les possibilitats d'infecció i permanentment actuant com a material eficaç en la lluita contra agents patògens.
El curs passat, 2009-2010, la Fundació La Farga i l’Escola d’Art de Vic van signar un conveni per a fer un concurs de prototipus de peces funcionals i innovadores a partir de tub de coure.
L'empresa metal·lúrgica de referència en el sector del coure, organitza del 4 al 8 d'octubre la II SETMANA DE LA CULTURA DE LA SEGURETAT. S'organitzaràn més de 20 actes al llarg de tota la setmana a les instal·lacions de la companyia per conciencar als treballadors i a tots els agents que hi intervenen de la importància de treballar de forma segura. 
La Farga Lacambra, empresa de referència de tecnologia ferroviària al mercat espanyol, és present del 21 al 24 de setembre a la Fira Innotrans de Berlín presentat els seus nous productes d'altes prestacions tecnològiques. Entre ells es destaca el EVELEC, un material que a base de microaleaciones millora la resistència al desgast entre un 30 i un 50% enfront dels productes habitualment utilitzats en línies convencionals.
El 2008 La Farga Group, en motiu del seu bicentenari, va reformar una antiga torre del segle XX a les Masies de Voltregà i la va transformar en el que avui és el Museu del Coure. El primer museu del món d'aquesta temàtica que ofereix una visió del coure des del punt de vista tècnic i científic i alhora vivencial (amb visita a la planta productiva de La Farga Lacambra).
La Farga Group expandeix el seu àmbit d’actuació i crea a la Xina amb dos socis locals una nova planta productiva exclusiva de productes ferroviaris pel mercat asiàtic. Aquesta nova planta fabricarà productes de coure i aleacions pel sector ferroviari i ha de permetre abastir les necessitats emergents d’aquest sector en el mercat xinès.
La Farga Group ha estat escollida per la BMW per participar en una de les seves iniciatives Pez de Plata rBarcelona. Un llibre editat per Iniciativa BMW on es reflexa la inquietud de la ciutat per afrontar els reptes socials i mediambientals a través de 24 propostes per una Barcelona millor. En aquest sentit, La Farga Group ha col·laborat amb l’edició d’aquest llibre aportant el coneixement i el know how del procés de reciclatge del coure.
La Farga Lacambra, empresa dedicada a la fabricació i comercialització de semielaborats del coure, posa en marxa un nou portal d'internet exclusiu per als productes ferroviaris. Un portal dinàmic, accessible i dotat de tota la informació tècnica de cada un dels productes.
El mercat espanyol de tubs de coure està completament estabilitzat i centra el seu actual àmbit d'actuació a les reformes i no en la nova construcció. En aquest sentit, la Farga Tub es posiciona com l'únic fabricant espanyol i roman amb força en tot el seu mercat: Espanya, França i Nord d'Àfrica.
Aquest dimarts 15 de novembre, La Fundació La Farga rebrà el guardó com a guanyador del Premi Bonaplata en la categoria de Premi Especial de Patrimoni. 
 
També serà premiada aquest dilluns 14 de desembre amb el Premi XXXè Guillem Catà dels Enginyers.
En els darrers anys, el coure s’ha convertit en un metall indispensable. Gràcies a les seves propietats antimicrobianes, el coure s’està utilitzant en diferents àmbits que tradicionalment corresponien a altres metalls. En aquest sentit i a fi de donar a conèixer la utilització del coure en totes les civilitzacions al llarg de la història, La Fundació La Farga va crear el 2008 el Museu del Coure (MCu) ubicat en una antiga torre del segle XX a Les Masies de Voltregà.
La tecnologia ferroviària catalana està sent utilitzada en molts dels projectes mundials del transport ferroviari. Una delegació dels Estats Units, encapçalada pel secretari adjunt d'Afers Governamentals, Dana Gresham, ja van venir a visitar aquest estiu les instal·lacions ferroviàries espanyoles i moltes són ja les línies de metro, tramvia, alta velocitat i línies convencionals que utilitzen la tecnologia ferroviària procedent l'únic fabricant nacional, La Farga Lacambra SAU.
La Farga Lacambra, empresa del grup holding La Farga Group, ha invertit aquest 2008 més d'un milió i mig d'euros en la instal·lació i posada en marxa d'una nova depuradora de fums per a la secció de fosa.
El Technical Seminar del International Wrought Copper Council (IWCC), iniciat el passat diumenge 8 de març a Barcelona, farà l’acte de clausura a les instal·lacions de La Farga Group, com a empresa pionera en el sector del coure.
Amb una política d’expansió i diversificació de mercats, La Farga Lacambra inverteix aquest primer trimestre de l’any en maquinària per a obtenir productes de coure d’altes prestacions tècniques.
La Farga Lacambra, únic fabricant nacional de productes de coure per aplicacions ferroviàries, porta a terme aquest inici de 2009 una inversió per ampliar la seva gamma de productes de coure d’altes prestacions.
La Fundació La Farga signa un conveni de col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona, a través del Centre de Recerca per a l’Educació Científica i Matemàtica (CRECIM) per impulsar accions que contribueixin a incrementar el nombre d’estudiants en les carreres cientifico-tècniques.
La Farga Group ha estat guardonada per ser la millor empresa metal·lúrgica en els primers Premis Metall 2008 que ha concedit la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) durant la Gala del Metall.
Aquest dimarts 14 d’octubre La Cambra de Comerç de Barcelona va guardonar a totes les empreses catalanes que en aquest 2008 complien més de 50 anys d’història.
La Farga Group va assistir com empresa premiada.