Antimicrobial Copper

El coure, l'únic metall certificat per la EPA

El coure és l'únic metall certificat per la EPA com un agent bactericida.

El coure és el primer material sòlid admès en el registre de la EPA (Agència de Protecció de Medi Ambient dels Estats Units) com un agent antimicrobià. D'aquesta manera es reconeix que el coure té la capacitat d'eliminar perilloses bacterias¹ relacionades amb infeccions microbianes potencialment mortals, entre les quals destaca el virus de la grip A (H1N1)². Cap altre material ha estat certificat amb aquesta propietat. Les bacterias¹ registrades per la EPA són:

  • Staphylococcus aureus
  • Enterobacter aerogenes
  • Escherichia coli O157: H7
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Methicillin resistent Staphylococcus aureus (MRSA)


A més a més, d'acord amb la literatura científica el coure també exerceix un efecte inhibidor contra els fongs i altres microorganismes.

  • Fongs: coure impossibilita i evita el creixement d'una gran varietat d'agents patògens: actinomucor elegans, aspergillus niger penicillium chrysogenum, rhizopus Capra...
  • Bacteris¹: campylobacter jejuni, proteus, e. coli, staphylococcus aureus, d streptococcus, Pseudomonas aeuruginosa, roba de llit de bacteri, bacillus megaterium i el bacillus subtilis, brevibacterium erytrhrogenes, tubercle bacillus, achomobacter fischeri, photobacterium phosphoreum del grup.
  • Llevats: candida utilis, candida albicans, saccharomyces mandshuricus, saccharomyces cerevisiae, torulopsis utilis, paramecium caudatum.
  • Virus: polivirus, rotavirus

Sabies que...

Sabies que...

Un prominent microbiòleg, Professor Keevil (director de la unitat de salut ambiental a la Universitat de Sothampton), Mostra en la seva última investigació (presentat en el marc de la 2ª Cimera Mundial anual mica Ciències de la vida a antiviral) coure inhibeix de forma activa la Grip A, i per això es recomana que les superfícies de contacte que hi ha a l'àrea pública siguin de coure o llautó.

L'estudi es va basar en l'anàlisi de la incubació de la grip A en les superfícies de coure i d'acer inoxidable. Els resultats van mostrar que, després d'un període d'incubació de 24 hores, en partícules de virus d'acer inoxidable 500.000 va romandre infeccioses, mentre que en només 1 hora d'incubació en una superfície de coure, havia estat eradicada 75% del virus, i després de 6 hores, només 500 partícules va romandre actius.

Professor de Keevil diu que "amb l'amenaça persistent de propagació de la grip A, com ara el virus H1N1, allà és una necessitat real d'implementar totes les mesures apropiades i efectives amb una provada eficàcia antimicrobiana. Estudis estan posant a prova constantment que la utilització de superfícies de coure en els espais públics, com ara hospitals i àrees, de processament d'aliments pot restringir i reduir significativament la propagació de la malaltia".

L'agent contra la legionel·la

L'agent contra la legionel·la

La excel·lent conductivitat tèrmica del coure i la seva capacitat per donar suport ràpid augment de temperatura fa coure una elecció segura, saludable i agent contra la legionel·la.

L'estudi realitzat l'any 2007 per la recerca de l'aigua Kiwa avalua els efectes de la temperatura de l'aigua en el creixement de legionel·la a les instal·lacions amb diferents materials: coure, acer inoxidable, CPVC i PEX - a la. El material únic que ja a la XXV treure tot el bacterias¹ era coure, mentre que altres materials com l'acer inoxidable, el CPVC i PEX van ser eradicats de 60 graus. Més, la inoculació en tubs de coure va haver de repetir 5 vegades contra només un per a altres materials.

Sistema Intern Informació | Avís Legal |  +34 938 504 100 | Colònia Lacambra S/N, Crta, C-17z, Km. 73, 5, 08508 Les Masies de Voltregà, Barcelona, Espanya | ©  La Farga.